Anexe gospodărești mistuite de flăcări la Culciu Mare

by Stefania Crisan

Cu câteva zile înainte de Sfintele Paști, două familii din Culciu Mare trec printr-o situație deosebit de gravă după ce anexele gospodărești  din vecinătatea caselor de locuit le-au luat foc. Încendiul a avut loc în seara zilei de 1 mai 2024, fiind mobilizate efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare. Cele 14 cadre militare au intervenit la fața locului cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Pentru misiunea de urgență a fost alertat și SVSU Culciu, care a intervenit cu 6 persoane, precizează ISU Someș Satu Mare

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la anexa primei gospodării și la acoperișul anexei din vecinătate pe o suprafață aproximativă de 200 m².

S-a intervenit de urgență pentru localizarea, limitarea și lichidarea incendiului înaintea propagării acestuia la casele de locuit aflate în imediata apropiere a focarelor.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și astfel casele de locuit au fost salvate.

Din fericire în urma evenimentului nu au existat victime.

Din evaluările profesioniștilor ISU, cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al judeţului Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

 NU IMPROVIZAŢI!

* Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

* Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

* Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

 • Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;

You may also like

Leave a Comment