3 depozite sancționate de Protecția Consumatorilor pentru nerespectarea temperaturii de depozitare. În vreme de caniculă, apa și sucurile erau ținute afară

by Stefania Crisan

O serie de neconformități au fost depistate de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare în urma derulării unor acțiuni de control, la depozitele care comercializează si distribuie apă minerale și băuturi răcoritoare.

 În urma deficiențelor constatate la cei trei operatori economici verificați (Santec SRL Satu Mare, Gordius SRL Satu Mare, Supeco Investment SRL Satu Mare) au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000lei si s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare a cantității de circa 10.000 litri de apă naturală și băuturi răcoritoare, se arată într-un comunicat de presă al CJPC Satu Mare.

Pintre abaterile constatate se numără: nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor (depozitare sub acțiunea directă a razelor de soare); nereguli privind modul de comercializare și etichetare al produselor; depozitarea produselor direct pe paviment; comercializarea unor produse cu amabalajul deteriorat.

” Operatorii economici trebuie să înțeleagă importanța depozitării în condiții optime a apei și băuturilor răcoritoare și respectarea indicațiilor date de producător în acest sens, pentru a nu pune în pericol sănătatea sau viața consumatorilor”– Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

You may also like

Leave a Comment