Start la Maratonul pentru Educație Antreprenorială la Satu Mare

by Stefania Crisan

 Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare organizează miercuri, 17 aprilie, ora 11, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, etapa județeană a concursului de planuri de afaceri ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național cu același nume.

După cum subliniază organizatorii ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop ”descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică”

Programul se află la ediția a II a și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.

Anul acesta ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” se va desfășura în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la București.

”Pe o piață a muncii în care schimbările rapide și incertitudinile devin normă, descoperirea vocației personale și integrarea educației antreprenoriale în parcursul educațional al adolescenților se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piața muncii în continuă evoluție. Orele de educație antreprenorială, susținute de antreprenori cu experiență, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate” sunt de părere organizatorii concursului.

Începând cu luna februarie 2024, CONAF Sucursala Satu Mare împreună cu ISJ Satu Mare au organizat ore de educație antreprenorială în liceele din județul Satu Mare pentru 150 de elevi.

La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri vor participa 8 echipe formate din 43 elevi de la liceele din Satu Mare. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori locali si din țară, elevi și profesori din liceele din județ. Juriul, format din antreprenori, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.

 Primele două echipe câștigătoare se vor califica în finala națională, care se va desfașura la București în luna mai.

You may also like

Leave a Comment