Rata de promovare la examenul de Bacalaureat este de 74,4% la nivel național. Azi, 8 iulie se depun contestațiile

by Stefania Crisan

Luni, 8 iulie 2024 au fost publicate rezultatele de la Bacalaureat 2024 înainte de contestații, Acestea au fost anunțate pe bacalaureat.edu.ro la ora 11:30. Tot azi are loc etapa de contestații pentru examenul de Bacalaureat din acest an. Elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații între orele 12:00 și 18:00, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 12 iulie ( la centrele de examen și online)

În județul Satu Mare, media cea mai mare la Bacalaureat a fost de 9.96, la Colegiul Național Mihai Eminescu.

În total, la nivel național, 130.000 de candidați au participat la examenul de Bacalaureat, cu o rată de promovare de 76,4%. Dintre aceștia, 39 de candidați au reușit performanța de a obține media 10. Cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în județele Cluj, Galați, Brăila, Bacău și Brașov, în timp ce județele Ilfov, Harghita, Giurgiu, Mehedinți și Teleorman au avut cele mai scăzute rate de promovare.

Pentru a promova examenul, un elev trebuie să fi susținut toate competențele, să obțină note de cel puțin 5 la toate probele și o medie generală de minim 6. Cei care nu reușesc să promoveze nici după contestații vor avea ocazia să susțină din nou examenul în sesiunea din toamnă, programată să înceapă pe 8 august, cu probele de competențe. Totuși, elevii eliminați din timpul probelor nu vor putea participa la sesiunea de toamnă.

Un aspect important de menționat este că toate cererile depuse de elevii cu nevoi speciale au fost soluționate, un număr total de 772 de candidați beneficiind de măsuri de sprijin. De asemenea, pentru buna desfășurare a examenului, au fost implicați 14.000 de profesori asistenți și peste 10.000 de evaluatori.


Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Rămâne de văzut cum va influența etapa de contestații rezultatele finale ale acestui examen crucial pentru viitorul absolvenților de liceu din România.

You may also like

Leave a Comment