Percheziții domiciliare în dosarul privind uciderea a mii de albine la Beltiug

by Stefania Crisan

 Polițiștii Biroului Protecția Animalelor Satu Mare au efectuat în cursul zilei de vineri, 12 aprilie 2024, două percheziții domiciliare într-un punct de lucru din județ și la domiciliul unei persoane, într-un dosar penal pentru uciderea animalelor fără drept. În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate înscrisuri și substanțe suspecte de a fi folosite în tratarea culturilor de rapiță, posibile mijloace de probă în cazul albinelor care au murit pe un teren din proximitatea localității Beltiug.

Investigația a beneficiat de sprijinul Secției Poliție Rurală Beltiug și al Serviciului Criminalistic Satu Mare.

Ancheta privind decesul albinelor a început de luni, 8 aprilie 2024 când polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați de patru apicultori despre un incident produs în localitatea Beltiug, în urma căruia mai multe albine ar fi decedat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că mai multe familii de albine ar fi decedat pe terenuri agricole situate în proximitatea localității Beltiug.

La fața locului s-au deplasat și reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, precum și Oficiul Fitosanitar Satu Mare.

În cauză, Ancheta continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

You may also like

Leave a Comment