Părintele Alexandru Chiș a trecut la cele veșnice

by Stefania Crisan

Părintele Alexandru Chiș, preot la Biserica Nașterea Domnului din cartier Carpați 2 din Satu Mare a trecut la cele veșnice. Anunțul plecării la Domnul a părintelui a fost făcut în această dimineață, 25 martie 2024 de către familia îndoliată.

”După o viață împlinită, cu harul lui Dumnezeu revărsat asupra lui și o enormă iubire de oameni, după doi ani de suferință și căutări neîncetate spre revenire la viață, Preotul Gheorghe Alexandru Chiș a trecut la cele veșnice. Nimeni și nimic nu-l va putea înlocui în inimile noastre, iar cuvintele sunt prea sărace pentru a defini durerea. Un preot, un tată și un soț desăvârșit ne va veghea din Împărăția cerurilor. Un infinit de lacrimi nu-i vor șterge amintirea, iar memoria lui o vom păstra veșnic vie în sufletele noastre.

Priveghiul va avea loc marți, 26 martie 2024, ora 18 la Biserica Nașterea Domnului Carpați 2 din Satu Mare. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri 27 martie, ora 13.00 la Biserica Nașterea Domnului din Carpați 2 Satu Mare” – se arată în mesajul familiei.

Reamintim că anul trecut, părintele Alexandru Chiș a fost supus unei complicate intervenții chirurgicale la Institutul Inimii din Cluj Napoca, însă se pare că starea de sănătate i-a rămas în continuare greu afectată.

Părintele Alexandru Chiș a slujit la Parohia Nașterea Domnului din Carpați II vreme de 23 de ani, de la 1 aprilie 1994 până la 1 august 2017, când se pensionează. De-a lungul celor aproape două decenii și jumătate de slujire în acest sfânt lăcaș s-a implicat trup și suflet în viața comunității parohiale, s-a îngrijit de lucrările de construcție ale actualei biserici și totodată a susținut cu mult devotament activitatea corului bisericii, corul ”Solemnis” dirijat cu măiestrie de soția acestuia, doamna profesoară Maria Chiș.

Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Transmitem Sincere condoleanțe familiei îndoliate

You may also like

Leave a Comment