Papa Francisc interzice tatuajele și piercingurile vizibile

by Stefania Crisan

În urma publicării noilor reglementări, Papa Francisc a subliniat că angajații Fabricii Sfântul Petru trebuie să respecte credința catolică, să poarte îmbrăcăminte decentă și adecvată și să evite tatuajele și piercingurile vizibile, notează catholica.ro. Potrivit Catholic News Agency, Oficiul Sfântului Scaun a publicat un chirograf al Papei Francisc referitor la statutul și regulamentul Capitlului Bazilicii San Pietro din Vatican, care reglementează activitatea personalului Fabricii Sfântul Petru, responsabilă de conservarea și întreținerea Bazilicii San Pietro. Un chirograf este un ordin semnat de Pontif.

Toți angajații, inclusiv „sampietrini” – cei responsabili cu admiterea, supravegherea, curățarea și întreținerea Bazilicii vaticane – trebuie să se conformeze acestor norme. Documentul, publicat pe 29 iunie, specifică că angajații trebuie „să își îngrijească aspectul exterior, conform cerințelor și obiceiurilor mediului de lucru”. Astfel, Sfântul Părinte a stabilit că „tatuajele vizibile și piercingurile sunt interzise”. De asemenea, angajații trebuie „să poarte îmbrăcăminte decentă, adecvată activității pe care o desfășoară” și „să mărturisească credința catolică, trăind conform principiilor acesteia”. Ei trebuie să prezinte un „certificat de căsătorie canonică” și certificate de Botez și de Mir, precum și să demonstreze că nu au cazier judiciar.

Chirograful menționează că membrii personalului Fabricii trebuie „să respecte un comportament religios și moral exemplar, atât în viața privată, cât și în cea de familie, conform doctrinei Bisericii”. Personalul trebuie să se comporte politicos în timpul serviciului, să respecte locul sacru și să acționeze corect și în conformitate cu situația. Documentul subliniază, de asemenea, importanța respectării secretului pontifical și stipulează că, fără autorizarea prealabilă a Arhipăstorului Bazilicii, nimeni nu poate emite declarații sau interviuri referitoare la activitățile Fabricii, nici măcar prin intermediul platformelor digitale. Articolul 10 stabilește că personalul trebuie să respecte confidențialitatea strictă și să nu divulge informații despre evenimentele sau știrile aflate datorită muncii lor, se arată in informarea catholica.ro

Leave a Comment