Corul de copii Cantus Mundi din Satu Mare a marcat Ora Pământului printr-un concert în Centru Nou

by Stefania Crisan

Ora Pământului a fost sărbătorită într-un mod special la Satu Mare.  Sâmbătă, 23 martie 2024, între orele 20:30 și 21:30, zeci de copii, alături de părinți, bunici, prieteni s-au unit pentru a marca importanța protejării planetei noastre prin participarea la acest eveniment simbolic.

În centrul atenției s-au aflat corul de copii Cantus Mundi, sub îndrumarea dirijoarei prof. Renata Inovan, și corul pensionarilor CARP Satu Mare, care au încântat publicul cu interpretări pline de sensibilitate și pasiune. Evenimentul a avut loc în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Piața 25 octombrie din municipiul Satu Mare. În acord cu tema  Orei Pământului, lumina pe platoul din Centru Nou a fost stinsă. Cei prezenți s-au folosit de telefoanele mobile, baloane cu leduri, candele și lanterne pentru a crea un moment cu totul deosebit.

Prin vocile lor, copiii au arătat bucuria și plăcerea de a cânta, fiind remarcat entuziasmul, dar și talentul vocal pe care îl dețin. Majoritatea participanților sunt elevi ai Școlii Gimnaziale Bălcescu Petofi și de la Școala Avram Iancu din municipiul Satu Mare. Gestul lor de solidaritate alături de alți peste 10.000 de copii din țară, membri ai corurilor din Cantus Mundi a fost susținut cu toată dăruirea de părinți și profesoara lor preferată, Renata Inovan și în egală măsură apreciat de toți cei prezenți la eveniment prin aplauze și felicitări.

Cu toții au transmis un mesaj puternic despre grija față de mediu și nevoia de a acționa în unison pentru protejarea planetei noastre.

La fața locului au fost prezenți și jandarmii sătmăreni care au vegheat discret pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului.

You may also like

Leave a Comment