Multă voie bună de Ziua Jandarmeriei Române la Satu Mare

by Stefania Crisan

Cariera militară se numără printre opțiunile pe care mai mulți tineri sătmăreni se pare că le iau în calcul atunci când vine vorba de orientarea profesională. Iată că în această sâmbătă, 30 martie 2024, când la Satu Mare s-a sărbătorit în avans Ziua Jandarmeriei Române, ei ai avut ocazia să stea de vorbă cu jandarmii sătmăreni și să cunoască oferta educațională în acest domeniu.

De bună seamă activitățile rezervate acestei zile aniversare au atras atenția sătmărenilor, iar acest lucru s-a putut lesne vedea  după numărul mare al celor care au dat curs invitației Jandarmeriei Satu Mare de a le fi alături pe tot parcursul programului derulat în Piața 25 octombrie.

Timp de câteva ore platoul din Centru Nou a fost animat de  mulțimea de sătmăreni, în special de copiii curioși să vadă de aproape tehnica din dotarea Jandarmeriei Satu Mare și să participe la activitățile și surprizele pe care  instituția le-a pregătit în acest scop.

Cu acest prilej, Jandarmeria Satu Mare i-a întâmpinat pe sătmăreni cu standuri de informare, o expoziție de tehnică, un poligon de crossfit, dar și un traseu aplicativ, toate  însoțite de multă voie bună.

Copiii au fost atrași de noile mașini care au intrat în dotarea Jandarmeriei Satu Mare. Cei mici au avut ocazia să le vadă nu numai de la exterior ci și să cunoască cum arată dotarea din interiorul vehiculelor de intervenție, să vadă cum funcționează girofarul sau să  pornească semnalele sonore, fiind de-a dreptul încântați că pot să cunoască aceste lucruri.

”Am organizat în avanpremieră sărbătorirea Jandarmeriei Române. Ne-am bucurat de o zi de sâmbătă cu soare în care le-am pregătit copiilor o mulțime de surprize, autovehiculele, autospecialele Jandarmeriei, elemente din dotarea jandarmilor. Le-am pregătit un poligon de tragere, o pistă de crossfit unde să-și poată verifica abilitățile fizice viitorii jandarmi, surprize, bucurii. Ne-am bucurat cu toții de această zi”  a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare, preotul militar, Cristian Silaghi

Cât despre interesul tinerilor sătmăreni pentru cariera militară, Cristian Silaghi a subliniat preocuparea acestora de a se informa cât mai bine despre tot ce presupune profesia și activitatea ca atare în cadrul structurilor MAI, dar a avut și o recomandare pentru ei.

” Tinerii sunt curioși să știe ce presupune munca de jandarm, ce presupune admiterea la școlile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sunt curioși despre salariile pe care le vor avea, locurile de muncă și ce presupune activitatea instituției.  Sunt interesați și sperăm că am reușit să le deschidem apetitul. Tinerilor le-aș spune să se gândească foarte bine, pentru că este o profesie frumoasă, care poate să-ți aducă bucurii și împliniri, dar în același timp este o profesie care vine și cu o serie de îngrădiri sociale” a mai spus, Cristian Silaghi.

La data de 3 aprilie 2024 se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

You may also like

Leave a Comment