Mai multe străzi din municipiu Satu Mare inundate din cauza ploii torențiale. A fost necesară intervenția pompierilor

by Stefania Crisan

 A fost suficient să plouă torențial timp de două ore pentru ca mai multe străzi și bulevarde din municipiul Satu Mare să fie inundate. La fel ca în alte dăți, sistemul de canalizare din mai multe puncte ale orașului nu a făcut față, astfel că oamenii s-au trezit cu apa în curte sau chiar în beciurile locuințelor, iar circulația rutieră a fost mult îngreunată.

După cum informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, în urma manifestărilor meteorologice 4 sătmăreni au sunat la dispeceratul instituției pentru a sesiza efectele ploii. Aversele însoțite de vântul puternic au doborât un copac pe strada Ana Ipătescu, iar 3 curți și beciuri au fost inundate pe strada Gutinului, Iuliu Hossu și str. Michelangelo. De asemenea, au fost inundate porțiuni de drum pe strada Odoreului, strada Garofițelor (aproape complet)  și mai multe străzi din zona 14 Mai etc.

 Reamintim că în intervalul 18.45 – 20.00, județul Satu Mare s-a aflat sub incidența unei evertizări meteorologiece de Cod portocaliu cu descărcări electrice, grindină, averse 35-40 de litri pe metru pătrat și intensificări ale vântului. Pompierii au trimis un mesaj de avertizare prin Sistemul Ro-Alert  pentru protejarea populației aflată în zonele pentru care s-a anunțat codul portocaliu.

You may also like

Leave a Comment