Jandarmii și colectivul Școlii Lucian Blaga și-au unit forțele pentru un viitor mai verde

by Stefania Crisan

De ”Ziua Pământului”, jandarmii sătmăreni am răspuns invitației elevilor Școlii Gimnaziale Lucian Blaga Satu Mare de a participa împreună la campania de împădurire organizată cu acest prilej.

Alături de jandarmi, copiii și cadrele didactice, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Ardu, au plantat puieți de cer, după cum spune și numele pădurii – Cerhat.

Despre pădure și despre beneficiile ei le-a vorbit copiilor ing. Magda Petrosan, iar despre regulile de comportament în pădure și despre consecințele încălcării normelor legale le-au vorbit jandarmii sătmăreni.

”Într-un gest simbolic, ne-am alăturat fiecărei clase, în acțiunea de plantare a copacului clasei, cu speranța că acțiunea de azi este doar începutul, iar dragostea și respectul față de natură trebuie să devină o parte dintre noi.Prin acțiunea noastră ne-am alăturat sutelor de jandarmi români, care în luna aprilie s-au implicat la nivel național în campanii de plantare organizate la nivel național”, precizează Jandarmeria Satu Mare.

Nu mai este niciun secret faptul că jandarmii sătmăreni se implică activ și în mod constant în astfel de acțiuni de plantare de puieți. După cum spun chiar ei, a devenit o tradiție  acest lucru confirmat de altfel, prin plantările în pădurile de la Urziceni, Foieni și Livada.

”Credem în puterea exemplului și încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de activități, pentru un mediu mai curat, un viitor mai sănătos și mai verde!” este mesajul Jandarmeriei Satu Mare pentru comunitate.

You may also like

Leave a Comment