Ioan Tibil, noul prefect al județului a depus jurământul. Radu Roca le mulțumește sătmărenilor

by Stefania Crisan

Noul prefect al județului Satu Mare, Ioan Tibil a depus jurământul vineri, 12 aprilie 2024. Ceremonia s-a desfășurat în  sistem videoconferință, în prezența secretarului de stat Aneta Matei , a subsecretarului de stat, Adrian Petcu și a directorului-general Teodor Iulian Gheorghe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pe rând, toți cei 14 nou numiți în funcția de prefect au dupus jurământul, la fel și în cazul celor 7 subprefecți.

Oamenii au jurat să respecte constituția și legile țării și să facă tot ce le stă în putință pentru binele locuitorilor pe care îi reprezintă.

La acest moment solemn au onorat cu prezența reprezentanții autorităților județene și locale, șefi ai structurilor MAI la nivelul județului și ai serviciilor publice deconcentrate.

Mesajul adresat celor prezenți și tuturor sătmărenilor de prefectul Ioan Tibil:

”Dragi sătmăreni, stimați invitați

Este o zi deosebită pentru mine. Funcția de Prefect reprezintă onoare, respect, demnitate dar și o mare responsabilitate. Mulțumesc Guvernului României, condus de domnul Ion Marcel Ciolacu, mulțumesc domnului ministru secretar de stat, Gheorghe Cârciu, mulțumesc domnului președinte Mircea Govor al PSD Satu Mare și mulțumesc tuturor colegilor mei de partid pentru încrederea acordată.

Funcția pe care o ocup astăzi este una politică, dar vă asigur că voi fi prefectul tuturor locuitorilor județului Satu Mare, indiferent de naționalitate sau apartenență politică. Vă asigur că voi da dovadă de implicare și îmi doresc să continui munca depusă de prietenul meu Radu Roca și să rămânem deschiși față de cetățeni, în slujba cărora lucrăm.

Le promit autorităților județene și locale dar și serviciilor guvernamentale deconcentrate susținere pentru proiectele importante pentru comunitate și pentru apărarea ordinei și siguranței publice pe întreg teritoriul județului Satu Mare.

Din acest moment, problemele şi interesele legale ale fiecărui sătmărean devin proiectele şi preocupările mele și ale Instituției Prefectului.

Ne așteaptă o perioadă aglomerată , ne aflăm în plin calendar electoral pentru organizarea alegerilor locale și europarlamentare și sunt convins că împreună cu dumneavoastră, cu întreaga echipă de la Instituția Prefectului vom asigura bunul mers al acestora astfel încât fiecare cetățean al acestui județ să își manifeste neviciat dreptul la vot.

În mod special vreau să-i mulțumesc domnului prefect Radu Roca și echipei sale care va fi și echipa mea pentru eforturile depuse în ultimii doi ani, mai ales având în vedere situația dificilă pe care a avut-o de gestionat odată cu preluarea mandatului și mă refer aici la criza din Ucraina.

Dumnezeu să ne dea putere să trecem cu bine peste toate provocările. Vă mulțumesc.”

La rândul său, fostul prefect, Radu Roca, care a deținut această funcție vreme de 2 ani și aproape 2 luni s-a adresat celor prezenți cu următorul mesaj:

”Astăzi marchez finalul mandatului meu de doi ani și aproape două luni în calitate de prefect și , înainte de a părăsi această funcție, doresc să vă adresez cele mai sincere mulțumiri pentru colaborarea solidă și eficientă de-a lungul acestei perioade.

Prin profesionalismul și dedicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, am reușit să facem față diverselor provocări și probleme cu care s-a confruntat județul nostru.

Vă sunt profund recunoscător pentru sprijinul și parteneriatul dumneavoastră și vă asigur că am depus toate eforturile pentru a servi cu integritate și devotament intereselor locuitorilor județului Satu Mare (…)” a spus Radu Roca.

Fostul prefect a ținut să le mulțumească colegilor de cabinet, tuturor colaboratorilor, implicit jurnaliștilor.

 

 

 

 

 

+8

You may also like

Leave a Comment