Condiții moderne pentru asistența medicală de urgență acordată micilor pacienți

by Stefania Crisan

Consiliul Județean Satu Mare anunță finalizarea construcției noii clădiri a Unității de Primiri Urgențe (UPU), destinată urgențelor pediatrie, Noua aripă a clădirii s-a realizat cu fonduri europene în valoare de 14.979.997 de lei, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și fonduri proprii ale Consiliului Județean Satu Mare. Din datele CJ Satu Mare aflăm că  suprafața utilă a  UPU a fost extinsă cu 346 de metri pătrați, iar în total a fost modernizată o suprafață de 1139 de metri pătrați, astfel încât circuitele medicale să se desfășoare conform normativelor în vigoare.

Spațiul nou creat dispune de săli de examinare, tratare, supraveghere a cazurilor pediatrice, sală de ședințe și arhivă. Urmează dotarea acestor spații cu echipamente de investigații și diagnostic, adaptate nevoilor specifice urgențelor medicale. În prezent se derulează achiziția echipamentelor medicale, printre care și un Computer Tomograf de ultimă generație, printr-un proiect în valoare de 3.914.549 de lei, precizează Consiliul Județean Satu Mare printr-un comunicat.

În noile condiții care vor fi asigurate copiilor și cadrelor medicale, timpii de așteptare pentru primirea cazurilor noi vor fi mult reduși, iar investigațiile vor fi realizate prompt, într-un spațiu modern și prietenos cu micii pacienți. 

“Extinderea și modernizarea UPU reprezintă una dintre cele mai importante etape în modernizarea sistemului de sănătate din județul Satu Mare. Avem cadre medicale de excepție, care se dedică sănătății copiilor, iar acum, prin această importantă investiție vrem să transformăm UPU Satu Mare în una dintre cele mai performante unități din țară”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.  

Consiliul Județean Satu Mare subliniază că unitatea de urgențe pediatrice va fi dată în folosință până la sfârșitul acestui an.

You may also like

Leave a Comment