Cod portocaliu de vijelii, grindină și  averse torențiale pentru județul Satu Mare

by Stefania Crisan

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru azi, 10 iunie 2024 cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în zona Banat, Crișana, Maramureș. Avertizarea meteo intră în vigoare de la ora 15 și este valabilă până la ora 23.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.” se arată în informarea ANM

Ziua de marți, 11 iunie 2024, anunță pentru Satu Mare cod verde. În schimb în sud estul Olteniei , sudul și estul Munteniei se anunță cod portocaliu pentru temperature deosebit de ridicate, caniculă, discomfort termic accentua, cu maxime ce se vor situa între 35 și 37 de grade.

You may also like

Leave a Comment