Cod galben pentru Satu Mare de averse, vijelii și căderi de grindină

by Stefania Crisan

Averse, intensificări ale vântului, dar și vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice sunt anunțate pentru ziua de marți, 11 iunie 2024  în județul Satu Mare . Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru intervalul 11 iunie, ora 12 – 11 iunie, ora 23, fenomenele vizate fiind  instabilitatea atmosferică.

” În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp” se arată în mesajul ANM

Abia de miercuri, 12 iunie 2024, județul Satu Mare scapă de instabilitatea atmosferică și trece pe cod verde, în sensul normalizării condițiilor vremii.

You may also like

Leave a Comment