Acoperiș cuprins de flăcări în Satu Mare. Pompierii  continuă misiunea de stingere a incendiului

by Stefania Crisan

O casă de locuit din municipiul Satu Mare a fost cuprinsă de flăcări în această dimineață. La fața locului a intervenit Detașamentul de pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și 11 cadre militare.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu un echipaj de prim ajutor. Incendiul a fost localizat. O primă evaluare a amplorii incendiului indică faptul că acesta se manifestă pe o suprafață aproximativă de 100m² la nivelul acoperișului. Reacția promptă a pompierilor a contribuit substanțial în limitarea incendiului. În afara celor 100 metri pătrați de acoperis distrus de flăcări, restul constructiei a fost salvată.

În urma incendiului, o persoană în vârstă de 60 de ani a fost rănită. Aceasta a suferit arsuri minore la membrele și căile respiratorii superioare.

După evaluarea primară a victimei de către echipajele medicale aflate la fața locului, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric la un conductor electric defect.

Alte două incendii la gospodării pentru care a fost necesară intervenția detașamentului de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș”  SatuMare și a secției Negrești Oaș au avut loc în noaptea de 1 spre 2 martie 2024.  Pe lângă cele două locuințe cuprinse flăcări s-a înregistrat și un incendiu de vegetație uscată

Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit în jurul orei 00:30 în localitatea Ambud, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu la o gospodărie.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta violent la nivelul a două acoperișuri (anexe gospodărești).

 În urma intervenției operative a pompierilor, incendiul a fost localizat, limitat și lichidat înaintea propagării acestuia la casa de locuit și la casa din vecinătate, aflată în imediata apropiere. Totodată au fost extrase și două butelii cu gaz care puteau produce o deflagrație.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită că fiind scurtcircuit electric, împrejurarea determinantă fiind conductor electric defect.

Secția de Pompieri Negrești-Oaș a intervenit în jurul orei 05:00 dimineața pentru lichidarea unui incendiu la o casa de locuit.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul acoperișului cu posibilitate de propagare la casa de locuit și anexele alăturate.

 Pompierii au localizat incendiul, evacuând de urgență patru butelii de gaz care se aflau în interiorul locuinței, limitând astfel efectele unei situații de risc, care se putea produce.

În urma incendiului a ars o suprafață de 80 mp din acoperișul gospodăriei afectate existând doar pagube materiale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jar sau scânteie produs de un corp de încălzire improvizat.

Aceeași Secție de Pompieri a intervenit pe parcursul zilei de ieri în jurul orei 23:00 pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Racșa.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta pe o rază de aproximativ 1,5 km, în linie dreaptă.

Intervenția a fost una de durată și îngreunată datorită condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic).

You may also like

Leave a Comment