3 noutăți de la Primăria Municipiului Satu Mare

by Stefania Crisan

Primăria Satu Mare aduce în atenția locuitorilor urbei câteva informații utile ce vizează locurile de parcare, inscrierile la un centru de zi pentru copii și construirea unui drum expres.

1. Se pot face înscrieri la Centrul de zi pentru copiii de pe strada  Ostrovului. Sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani din familii aflate în situații vulnerabile. Centrul are ca scop principal prevenirea abandonului familial, instituționalizării și abandonului școlar al copiilor care sunt în situație de risc. În cadrul centrului de zi sunt asigurate activități de îngrijire, educație, recreere, petrecerea timpului liber, socializare. De asemenea, copiii pot beneficia de consiliere psihologică și socială cât și o masă caldă. Mai multe informații se pot obține la sediul de pe str. Uzinei nr.28 sau la telefon -0771202514.

2. Administrația Domeniului Public (ADP) informează  sătmărenii că în zilele de 1 și 2 februarie, persoanele care și-au prelungit rezervarea unui loc de parcare și doresc schimbarea acestuia, se pot prezenta la sediul instituției de pe Aleea Universului nr. 5-7. ADP precizează că efectuarea schimbului va putea fi făcută doar limita locurilor disponibile. Din data de  5 februarie, solicitanții care nu au rezervat niciun loc de parcare pot aplica pentru rezervarea unuia, în limita celor rămase.

3.  Primăria Satu Mare anunță lansarea licitației pentru construcția drumului expres Satu Mare – Oar. Investiția este în valoare de 1.087.359.000 de lei. Drumul Expres va asigura legătura cu autostrada din Ungaria prin viitorul punct de trecere al frontierei de la Oar, ”acolo unde se va continua cu drumul expres M49 pe care vecinii maghiari îl construiesc pe partea lor” precizează Primăria Satu Mare într-o informare pe pagina de facebook.

You may also like

Leave a Comment