3 noutăți de la Primăria municipiului Satu Mare

by Stefania Crisan

Primăria Municipiului Satu Mare anunță pentru această perioadă o serie de acțiuni și proiecte ce vizează comunitatea sătmăreană unele dintre ele cu termen de aplicare imediată.

1.

De miercuri, 19 iunie și până la 22 iunie 2024, începând cu ora 22.00, pe raza municipiului Satu Mare se vor efectua tratamente fitosanitar la arborii de pe domeniul public, anunță Primăria Satu Mare

”Rugăm posesorii familiilor de albine și de animale sensibile să acorde atenție informărilor publice si anunțurilor privind operațiunile si să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident. 


Rugăm cetățenii, în special copii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. 


De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de minim 20 de metri față de aliniamentul stradal/poziția arborilor, să țină ferestrele închise pe perioada nopții, în intervalul 19 – 22 iunie 2024” precizează Primăria Satu Mare printr-o informare.

2.

Tot în această perioadă, Primăria Satu Mare face apel la sătmăreni să se alăture demersului său de a stârpi ambrozia, cea mai alergenică plantă din România. 

Primăria reamintește proprietarilor de terenuri că au obligația de a lua măsuri de combatere a buruienii ambrozia prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări specifice până cel târziu în 30 iunie 2024. Cei care nu respectă această obligație riscă să fie sancționați contravențional. 

Primăria Municipiului Satu Mare roagă sătmărenii care știu de existența unor terenuri neîngrijite pe care crește ambrozia, să acceseze portalul Satu Mare City Portal și să sesizeze această problemă urmând următorii pași: se accesează https://portal.primariasm.ro/sesizari, se bifează la rubrica ,,Tipul sesizării’’ categoria ,,Ambrozia’’.

Totodată, sesizări se primesc și prin e-mail la adresa Serviciul Fond Funciar și Legile Proprietății din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare: agricol@primariasm.ro sau la numărul de telefon 0261.702.548.


Mai multe informații despre măsurile de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei se pot obține accesând https://www.primariasm.ro/masuri-de-prevenire-combatere-si-distrugere-a-ambroziei
 

3.

Pădurea  Noroieni, un loc aproape de oraș pe care sătmărenii l-au ales de-a lungul timpului ca destinație pentru o ieșire la iarbă verde va fi transformată într-un parc urban.

Primăria Satu Mare anunță că în prezent se lucrează la întocmirea studiului de fezabilitate. Zona de agrement va avea un spațiu de picnic, o zonă specifică petrecerii timpului în aer liber, un cinema în aer liber, terenuri de sport și un parc de aventură.

You may also like

Leave a Comment